We have touchdown!

Koper – tuo Adrianmeren helmi, Slovenian vanhin kaupunki. Kaupunki, jossa autot ovat pieniä, maisemat vuoristoisia ja naiset kauniita. No oli miten oli, ainakin aurinko paahtaa kirkkaalta taivaalta ja meno on sen mukaista. Živijo Slovenija! Yksi Basketball Finlandin toimittaja on jo perillä!

Slovenia vaikuttaa olevan varsinaisessa korishuumassa, joka ei tosin näytä kantautuneen yhtä vahvasti tähän välimerelliseen idylliin. Myönnettäköön, vaikka se kenties pyhäinhäväistys onkin, että tällaisissa miljöissä on parempaakin tekemistä kuin innostua nahkakuulan pussittamisesta.

Fasiliteetit tosin ovat priimakunnossa. Bonifika Arena Koperin keskustassa on valmis ottamaan vastaan 4000 kannattajaa per ottelu. Nähtäväksi jää kuinka kiihkeää tunnelmaa D-lohkon pelit saavat aikaan. Lähtökohdat ovat toki erinomaiset, kun Italia on ajomatkan päässä, ja Kreikkakin lähes ihan tuossa vieressä. Unohtaa ei tietty saa tosiasiaa, että kyseessä on timanttisen kova lohko jo pelkästään paperilla.

Ensimmäisen päivän ykköshighlight oli piipahtaminen Susijengin harjoituksissa. Lungia meininkiä. Myös asenne on suomalaiseen tapaan kohdillaan, kun Turkin veljekset jättivät nimittäin kokonaan treenit välistä. No toisaalta, rannalla kelpaa täällä paistatella.

Katsotaan mitä Day #2 tuo mukanaan!