Terveisiä Jesenicestä!

Day 2 tuli ja meni uskomattoman tunnelman saattelemana. Italia, Kreikka ja Suomi – nuo kolme sinivalkoista jatkoonmenijää. Nähtäväksi jää.

Analyysiä toisesta päivästä ei ole blogissa näkynyt eikä näy vielä hetkeen. Ilta nimittäin vietettiin Koperin huumassa ja yö paikallisten Serbien keskityksessä. Aamun suunnitelmat siirrettiin iltapäivään, ja vihdoin ollaan Jesenicessä seuraamassa Balkan-väritteisen B-lohkon tapahtumia.

Teletovic ja Gordic johtivat vahvan Bosnian voittoon Crna Goraa eli mustaa vuorta vastaan. Paraikaa Liettua ja Latvia taistelevat tiukasta Baltian herruudesta. Kyllä, Latvia who? Liettua vei lopulta.

Mutta illan ottelu on herkku, jota varten areenalle on tuotu paikallista Securitasta vahvempia voimia. Balkanin punainen historia näkyy loppuunmyynynä areenana ja varmasti tähän asti kuumimpana atmosfäärinä. Kääntöpuolena kaduilla jo ollut kahakoita bosnien ja serbien välillä. Nähtäväksi jää kuinka “Samo sloga Srbina spasava” esiintyy illan pelissä. Lisäksi, kun Fyrom on kyseessä, saattaa Serbian fanikatsomossa heilua kreikkalaisten veljien tuoma sinivalkoinen lippu.