Ennustus: Miami Heat kauden 2013-2014 NBA mestari – LeBron Jamesin ylivoimaa

Back-2-back mestari Miami Heat yltää kaudella 2013-2014 kolmanteen mestaruuteen julistaa kilpaa BasketballFinland.fi sivuston asiantuntijat. Syy tähän on selkeä, eli LeBron Jamesin ylivoima kanssakilpailijoihin verrattuna sekä vuoden 2007 ykköspick Greg Odenin hankinta kesällä ”Lämmön” rivistöön. Saadakseen täyden rauhan valmistautumiseen on coach Spoelstra vienyt joukkonsa Bahamalle treenaamaan ja aurinkoa ottamaan. Homma alkaa näyttämään selvältä peliltä.

Palataan siis LeBron Jamesin ylivoimaan. 41.7 minuuttia, 25.9 pistettä, 8.4 levypalloa, 6.6 syöttöä, 1.8 riistoa ja 0.8 blokkia peliä kohti 23 play-offs ottelussa lämmittää varmasti kaikkien fantasy basketball pelaajien mieltä, mutta se fakta, että joukkue voittaa mestaruuden Jamesin kanssa on huikea suoritus. Eli vaikka LeBron tekee huikeat henkilökohtaiset tilastot pelistä toiseen, on joukkue myös voittava joukkue eikä tilastorohmujen henkilökohtainen temmellyskenttä.

Nöyryyttä Miamilta kuitenkin puuttuu ja se pistää välillä pahasti silmään. Pahimpia pullistelijoita Jamesin lisäksi joukkueessa on Dwayne Wade, Ray Allen ja Chris Bosh. Pahaa oikein välillä tekee kavereiden ylimielisyys, mutta kun on varaa niin antaa mennä vaan. Liigan suunnittelemat uudet pelipaidat, joissa olisi lempinimet selässä olisi Heat-haterseille mannaa. Miltä kuulostaa pelipaita jonka selässä lukisi esim. ”King James”, ”Birdman”, ”Flash”, ”D-Wade” tai yksinkertaisesti ”Jesus” (Ray Allen).

Kesän treidit Miamilla meni seuraavasti: 17. kesäkuuta Mike Miller pistettiin kilometritehtaalle, 7. elokuuta signattiin Greg Oden, 10. syyskuuta signattiin Justin Hamilton ja Eric Griffin, 11. syyskuuta signattiin Michael Beasley ja 23. syyskuuta otettiin Larry Drew II joukkueeseen. Larry Drew II voitti vuonna 2009 NCAA:n mestaruuden North Carolina Tar Heelsissä ennen siirtymistään legendaariseen UCLA:n yliopistojoukkueeseen. Kuriositeettina mainittakoon että Larry Drew sr. pelasi mm. Los Angeles Lakersissa ja valmentaa nykyään Milwaukee Buckseja.

Joukkueessa on kohtuulliset palkkaerot kaudella 2013-2014. LeBron James (19,067,500$), Chris Bosh (19,067,500$) ja Dwayne Wade (18,673,000$) tienaavat ylivoimaisesti eniten verrattuna keneenkään muuhun joukkueessa ja saavatkin baarissa tarjota muille pelimanneille kierroksen. Greg Odenin (884,293$) palkka ei ole missään suhteessa ykkösvarauksen normaaliin palkkaan, mutta täysin perusteltavissa, koska kaveri on koko urallaan 2007-2013 pelannut ainoastaan 82 peliä eli yhden runkosarjan verran. Muita palkkakuopassa olijoita ovat mm. Chris ”Birdman” Andersen (1,399,507$) ja Michael Beasley (884,293$). Chris Andersen oli kahden vuoden pelikiellossa 2006-2008 jäätyään kiinni huumausaineista, mutta teki näyttävän paluun NBA:han oltuaan vieroitushoidossa Malibun auringon alla. Viime vuoden NBA playoffseissa ”Birdman” teki uuden NBA:n ennätyksen heittämällä pelitilanneheitot huikealla 80.7% tarkkuudella.

Heat pelaa kotiottelunsa 19.600 katsojaa vetävässä AmericanAirlines Arenassa. Viime kauden 7. Finaalin parhaat liput maksoivat yli 30,000 taalaa http://business.time.com/2013/06/20/courtside-seats-at-nba-finals-game-7-selling-for-30k-apiece/ eli hieman enemmän kuin Härmässä pelattavat Eurocupin pelit (kaikki kunnia Härmän Eurocup peleille, Chapeau). Keskihinta 7. Finaaliin oli lähes 1,000$ per lippu. Epävirallinen ennätys tiketille on vuoden 2010 ”game seven”  Lakers vs. Celtics jolloin lipusta maksettiin parhaimmillaan 81,000$.

Ennustus on idän loppuotteluksi Lämpö vs. Sukat (Heat vs. Nets) 4-2. Lännestä finaaliin tulee otteluparista Ukkonen vs. Kannukset (Thunder vs. Spurs) voittajana Ukkonen 4-3. Finaali siis Lämpö vs. Ukkonen ja tittelin vie Lämpö otteluvoitoin 4-2. MVP LeBron James. Paras 6. mies Greg Oden. Herrasmiespalkinto menee Shane Battierille (lopettaa floppailun tulevalle kaudelle).

Pelaajat pelipaikoittain:

PG: Mario Chalmers (aloitusviisikko), Norris Cole

SG: Dwayne Wade (aloitusviisikko), Ray Allen

SF: LeBron James (aloitusviisikko), Shane Battier, James Jones, Michael Beasley

PF: Udonis Haslem (aloitusviisikko), Rashard Lewis, Jarvis Varnado,

C: Greg Oden (aloitusviisikko – yllätysveto Spoelstralta), Chris Bosh, Chris Andersen, Joel Anthony

Coach: Erik Spoelstra (6. Kausi)

Coach Spoelstra pelasi yliopistopelinsä Portlandin yliopistossa ja oli ottelussa kentällä kun yliopistotähti ja varma NBA:n ykkösvaraus Hank Gathers traagisesti sai sydänkohtauksen ja myöhemmin kuoli.  Spoelstra pelasi Saksan alasarjoissa pelaaja/valmentajana yliopistouransa jälkeen vuoden ennen siirtymistään NBA:han videokoordinaattoriksi 1995.

Kuriositeettina mainittakoon että Suomessa asuva entinen koripalloammattilainen Erik Payne pelasi yhtä aikaa Erik Spoelstran kanssa Portlandin yliopistossa. Tilastot http://www.portlandpilots.com/custompages/Basketball-M/stats/1991-92