79 pistettä yhdessä pelissä koriksen sm-sarjassa – Joe Wright (1991-92)

Kaivellaanpa hieman historiatilastoja ja palataan kauteen 1991-1992, Suomen Turkuun. Joukkueen vahvistuksina kaudelle lähtivät Bernard Harris ja herra nimeltä Joe Wright (192cm, Kansas State University). Toimituksella oli aikoinaan mahdollisuus nähdä myös Joe Wright livenä ja voidaan todeta että aivan tajuttomasta pelimiehestä oli kyse.

Joe Wright - Basket.fi
Joe Wright – Basket.fi

Kauden kovimpana suorituksena oli varmasti kotiottelu Panttereita vastaan. Pantterit marssitti kehiin yhden Suomen kovimmista eturivin kokoonpanoista mm. Franz Volcy, Jonathan Moore, Sakari Pehkonen, Mika-Matti Tahvanainen ja Mika Luukkanen. Turun NMKY:n viisikkona Harris, Wright, Petteri Voutilainen, Kimmo Vyyryläinen ja Sami Melasniemi.

Turku oli täysin Joe Wrightin varassa tuossa pelissä ja Wright nakutti yhden ottelun lukemiksi uskomattomat 79 pinnaa, 9 levypalloa. Ottelu päättyi kuitenkin Panttereiden selvään voittoon 145-117.

Koutsina oli Eero Saarinen ja rosterihan oli silloin Panttereilla aika kova. J Wright aloitti matsin todella vauhdilla ja Panttereita vietiin, mutta run and gun peli päättyi kuitenkin meille. Katsomosta huudettiin Sakulle pelin loppupuolella, että eikö Pantterit saa yhtä miestä kiinni, johon Saku huusi takaisin, että kato taululle (Pantterit teki ottelussa 145 pistettä)!

Tommi Blom, takamies, Pantterit 1991-1992

Panttereista kovimmat tehot tekivät Volcy (36 pistettä), Pehkonen (32), Moore (26) ja Luukkanen (14).  Turulta Melasniemelle 12 pinnaa ja muille reilusti alle kaksinumeroiset saldot.

It was a great individual offensive display by Joe!

Bernard Harris, sentteri, TuNMKY 1991-1992

Wrightin heitot ottelussa olivat 2p 24/42=57% ja 3p 6/8=75%. Vapaaheitot 13/15=87%. Yhteensä siis legendaariset 79 pistettä. Ottelun koko tilastot löytyvät tämän linkin takaa http://www.basket.fi/sarjat/ottelu/?game_id=905343&season_id=10063&league_id=4#mbt:2-400$t&0=1

Koko kauden pistekeskiarvoksi Wright kirjautti 44.1 ja 6 viimeisen pelin tilastot olivat vakuuttavat: 53, 31, 66, 54, 46 ja 47.
Kommentteihin mielellään aikalaisten muistoja tästä huikeasta pelimiehestä.

One thought on “79 pistettä yhdessä pelissä koriksen sm-sarjassa – Joe Wright (1991-92)”

  1. Oli kunnia aikoinaan nähdä Joe Wright livenä ja kyse todellakin oli sairaan kovasta scoraajasta. Ei mikään mörssäri.

    Jerry

Comments are closed.