Erik Murphy, Susijengi, Finland Basketball

23 päivää koripallon MM-kisoihin alkuun – erilainen Countdown Bilbaoon

BasketballFinland.fi esittelee 23 päivän ajan erilaisia pelaajia, ilmiöitä ja teemoja menneiltä vuosilta, jotka liittyvät kisojen alkuun jäljellä olevien päivien lukumäärään. Tarkoituksena on tuoda esiin mm. mielenkiintoisia hahmoja vuosien varrelta ja nostattaa entisestään loistavaa lajikulttuuriamme Suomessa!

Ensiksi vuorossa siis numero 23. Esittelyssä tällä kertaa ei ole luontevin vaihtoehto (MJ) vaan toimitus kaivoi NBA:ssa ko. pelinumerolla pelanneen hieman suurelle yleisölle ehkä tuntemattomamman suuruuden ja tällä kertaa arpa osui Michael Adamsiin http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Adams_(basketball).

Michael Adams (videolla numerolla 24) oli 177cm pitkä ja kaikkien aikoinaan Fantasy koripalloa pelanneiden koripallopioneerien suosikkipelaaja (tilastorivi todellakin oli illasta iltaan täynnä). Erikoisella tyylillä pelannut jässikkä kirjautti uran keskiarvoksi 11 NBA kauden aikana 14.7ppg, 2.9rpg, 6.4apg, 1.7spg. Parhaalla kaudellaan 1990-91 Adams teki 26.5 pinnaa per peli, 10.5 syöttöä ja ampui ilmaan keskimäärin 8.5 kolmenpisteen yritystä tyylillä joka saisi nykypelaajat kateelliseksi (toim. huom.).

Adamsin yhden pelin riistoennätys NBA:ssa on 9 riistoa, joka on saman verran kuin muuan Suomenkin liigassa esiintyneen Ron Leen (Ron Leen mielenkiintoisesta urasta tarkemmin 18 päivän kohdalla). Lista pelaajista joilla on 9 tai enemmän riistoa per peli NBA:ssa.

Ron is younger brother of Russ Lee, former All American basketball player at Marshall University and sixth overall pick in the 1972 NBA Draft. Ron has another brother who played basketball at Marshall named Eugene.He has a third brother names Gerald Lee Sr. who played at Dowling College and then professionally in Finland (all time leading scorer in Finland pro basketball).

Michael Adams, Denver Nuggets (YouTube)

Sarja jatkuu huomenna numerolla 22. Matka Bilbaoon lyhenee lyhenemistään…stay tuned