Susijengi vs. Australia 12.8.2014 – tunnelmia paikan päältä

Ottelun alkuun tunti ja Australian päädyssä lämmittelee pelaajien kanssa tutun näköinen kaveri eli NBA legenda Luc Longley (218cm)…

Live seurantaa pelistä ohessa:

Luc Longley - Boomers - Australia

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Maamme-laulun kajauttaa entinen junnukoristähti Mikko von Hertzen ja tunnelma on katossa. Nopeasti katsottuna salissa noin 6000+ katsojaa ja meno sen mukaista.

Susijengin aloituksessa Shawn Huff, Sasu Salin, Tuukka Kotti, Teemu Rannikko ja Erik Murphy. Pelin ensimmäiset 3 minuuttia todella hermostunutta ja Australia saa 7 pinnan johdon, tämän jälkeen ohjat ottaa kentälle tullut Petteri Koponen joka alkaa ruokkia pelikavereita, onnistujina mm. Shawn Huff ja ikitaistelija Kimmo Muurinen. 30 sekuntia jaksoa jäljellä, Möttölä painaa kolmosen pussin pohjaan ja meteli on hirveä. Ensimmäinen jakso vieraille 16-17.

Koripallon hall of fame

Ensimmäisen jakson päätteeksi koriksen Hall of Fameen valitaan Kari-Pekka Klinga, Pertti Laanti, Eero Saarinen ja Erkki Hiltunen, iso respect näille koripallovaikuttajille!

Susi-Erkki nostaa heti 2. quarterin aluksi tyylikkäällä puolihookilla Susijengin pinnan johtoon. Koponen lepäämään, Rannikko sisään ja heti tyylikäs no-look syöttö Muurisella joka pistää donkin tylysti Boomersien puolustuksen keskeltä. Heti perään Taikuri Rannikko kolmonen ja Susijengi johtaa 4 pistettä. 2. jaksoa viisi minuuttia jäljellä. Muuriselle kolmas virhe ja Henkka reagoi heti tilanteeseen laittamalla Ville Kauniston kehHalftime - Finland vs. Australiaiin. Australialta levypalloissa häärii väkivahva Nate Jawai. 4 minuuttia jäljellä ja tulevaisuuden Dante Exum kaventaa  kolmosella vain huomatakseen Mikko Koiviston vastaavan toisessa päässä samoilla lääkkeillä kaksi kertaa putkeen!

Erik Murphy nostaa susijengin 7 pinnan johtoon Petskun syötöstä. Molemmat kaverit ovat erinomaisella pelituulella. Sasu Salin kentälle ja erän johtohahmo Mikko Koivisto vaihtoon, aikaa 1:42 toista erää. Heti perään Shawn Huff tekee NBA-tason pivErik Murphy - susijengiotin, Susijengin johto jo 9 pistettä. Luc Longley ja kumppanit miettii mitä tehdä. Puoliaika Suomelle 39-28!

Suomen pistemiehet puoliaikaan mennessä, Huff 8, Koivisto 6, Murphy 6/5reb, Rannikko 6, Kotti 4, Muurinen 4, Möttölä 3 ja Koponen 2/5ast. Australian parhaina Dante Exum 10pts ja Aron Baynes 6pts.

Puoliajalla Unified koripalloa ja tunnelma on aivan loistava!!

3. jakso alkaa Susijengi lähtee viisikolla Kotti, Murphy, Koponen, Salin ja Huff. Baynes (NBA:n San Antonio Spurs) painaa heti donkin johon niin ikään NBA peluri Erik Murphy (Cleveland Cavs) vastaa toisessa päässä. Australia tulee vahvasti erään, mutta Koponen vie heti luulot pois naulaamalla kolmosen pussin pohjaan. Kotti näyttää myös takamiehen taitojaan laittamalla tyylikkään no-look passin Murphylle joka nostaa 2pinnaa ja heti perään oivallisella pelipHenrik Dettmannäällä oleva Koponen vetää vapaan lay-upin pussin pohjaan. 7 minuuttia jäljellä Möttölä ja Muurinen sisään, Kotti ja Murphy pois (48-40), Koposta ei Australia saa millään kiinni, #nouhätä.

Sasu Salin riisto ja Australia pysäyttää pelin tylysti, seurauksena EU-virhe, molemmat vaparit pussin pohjalle, kuten Möttölä myös hetken perään (52-42). Dante Exum naurattaa Suomen penkkiä kun homma ei tunnu sujuvan, Muurinen nostaa lukemiksi 54-42. Yleisöä 6221, upeasti liitolta hoidettu! Super fiilis edelleen ja tuntuu vaan parantuvan. Rannikko on myös jäätävällä pelifiiliksellä ja pelaa todella kovaa, näin pitääkin! Haanpää hyökkäyslevari ja kaksi pinna, vaihtopenkki elää voimakkaasti mukana, todellista susijengi tunnelmaa.

Möttölä hyökkäyslevari, kaksi pistettä ja Suomi johtaa 58-44, kolme minuuttia 3. erää jäljellä. Rannikko jälleen no-look, Kotti 2 pistettä, Yrjövuori on ilmeisesti tuonut showtime tyylin Los Angelesista Helsinkiin. Myös Suomen puolustus on sitä luokkaa Shawn Huffettä yhtään helppoa kuppia tai and-one suorituksia ei enää anneta vastustajille. Kaunisto kentälle, 3. erää jäljellä minuutti. Murphy lepäämään, eroa 9 pistettä. Viimeinen hyökkäys Suomelle ei enää koria, Kaunisto rikkoo turhaan viimeisellä sekunnilla ja vaparit Australialle. Viimeiseen erään lähdetään lukemista 60-54.

Ennen viimeistä jaksoa palkitaan 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pääsystä A-divisioonaan! Eli tulevaisuus on turvattu.

Viimeiseen jaksoon lähdetään kokoonpanolla Koponen, Salin, Kotti, Huff ja Muurinen. Nyt turboruuvi pohjaan ja voitto kotiin! Katsomo elää vahvasti, susituplaus tuottaa heti tulosta seurauksena 24 sekunnin rike vastustajille. 8 minuuttia jäljellä ja Kotti harhauttaa kaikki eli omat kaverit, vastustajan, yleisön ja tuomarit, nostaen 2 pinnaa ja virhe päälle. Muurinen ja Kotti aloittaa todella vahKIMMO MUURINENvasti meteli on niin kova kun jäähallissa ylipäätään voi olla.

Koivisto vetää legendaarisen blokin kautta levyyn syötön (ehkä heitto toim. huom.) Huffille ja kaksi pistettä. Nuutinen, Möttölä ja Murphy sisään (66-56). Dante Exum molemmat vaparit ohi ja menetys perään, Möttölä räjäyttää pankin, kolme pistettä! Heti perään Hanno 5.9 metristä kakkonen pussin pohjalle. (71-60).

Susijengiltä ei kentällä kokoonpanossa olevista kavereista ole käynyt kertaakaan Lehto, Ahonen ja Nikkilä. NBA stara Baynes alkaa näyttää elonmerkkejä ja tilanteeksi 71-64, Dettmann reagoi tilanteeseen ja laittaa Koposen takaisin baanalle. 3 minuuttia pelaamatta Susijengi johtaa 5 pistettä ja penkki on hieman huolestuneen näköinen, toivottavasti edelleen #nouhätä.

Viimeisen 3 minuutin viisikkona Koponen, Murphy, Huff, Möttölä ja Salin. NBA mestari Baynes laittaa hatun naulan ja tilanteeksi 71-69. Heti perään Murphy hakee todella kovan taistelu ribarin ja Erikiä rikotaan, yksi vapari sisään 72-68. Koposelle vaihtoon, Rannikko sisään, ilmeisesti pientä kramppia. 40 sekuntia aikaa 2 pistettä hyvää.

Australian viimeinen hyökkäys 19 sekuntia aikaa tilanne Susijengille 72-70. Baynes tippaa tilanteeksi 72-72, aikaa jäljellä 11 sekuntia, Koposen pohjetta hierotaan vimmatusti aikalisällä. Koponen saadaan kentälle ja viimeinen heittoyritys luonnollisesti Petskulle, pallo pyörii raudoissa ja Australian kaveri siivoaa pallon pois (NBA:ssa kori olisi hyväksytty, FIBA säännöillä laillinen peli). Mennään jatkoajalle.

Jatkoajan aloittaa Taikuri Rannikko kolmosella, #chapeau, heti perään Rannikko 2 vaparia pussin pohjalle ja Koponen kehiin. Murphy torppaa Baynesin, joka lähtee heti Koposen perään kohtuullisella raivolla, seurauksena Koponen viivalle, molemmat pussin pohjaan, 79-74! Twitterissä kysytään miksei Koponen ole NBA:ssa, sen verran vakuuttavaa on jällen kerran peli. Kysymykset voi varmasti ohjata Dallasiin, Texasiin.

2:29 pelaamatta Möttölä, Huff ja Salin kehiin, 79-74. Murphy ja Möttölä susijengi 6th mantaistelevat vimmatusti levypalloista ja Möttölälle pallo. Koponen vetää floatter-tear-drop-in-traffic-combon ja tilanteeksi 81-76. Ingles kaventaa kakkosella. Murphy huudattaa jäähallia jälleen klassiselle tyylipuhtaalla puoli-hookilla. 83-78. Kotti kehiin, Hanno vaihtoon 1:34 overtime. Loppu mennään Suomen komennossa täydellisesti ja lopputulos 87-81 Susijengin voitoksi!!! Peli-ilme sellainen että kisoista on odotettavissa jymy-yllätys, asiasta kertoi ensimmäisenä maailmassa BasketballFinland.fi.