Korisliigan power-ranking kaudelle 2014-2015

Mitalikolmikossa puhaltavat uudet tuulet

Perustuen vedonlyöntiyhtiön antamiin kertoimiin on korisliigan power-ranking erittäin suuntaa antava alkukauden voimasuhteista. Bisons on ennakkosuosikkina ja sijoille 2-3 on pyrkyä uusilta paikkakunnilta, jos peilaa viime kausien menestystä. Yhteistä näille molemmille joukkueille on erittäin hyvä valmennus, eli Kouvolassa Jyri Lehtonen ja Kauhajoella Sami Toiviainen.

Mestaruustaisto muutaman joukkueen kauppa

Sekä kertoimiin perustuen että kentältä kantautuneiden tietojen mukaan, mestaruuteen ei aikuisten oikeasti monenkaan joukkueen realistiset eväät riitä. Kovinta yllätyskorttia mestaruuskandidaatiksi edellä mainittujen Kauhajoen ja Kouvojen lisäksi pitää Tampereen Pyrintö. Muiden mahdollisuuksiin ei hirveä luotto ole, ellei keväällä löydy laupiasta Samarialaista, joka pistää sellaisen taalapinon pöytään, että saadaan sen tason kaverit loppupeleihin että mestaruuteen on saumat. Tämän skenaarion toteutuminen ja taalanipun löytyminen on lähinnä teoreettista. Keväällä harvoin uuteen joukkueeseen pikakokemuksella sopeutuvat sateidentekijät ovat enemmän kuin kortilla.

Divariin tippuja voi olla yllätys

Ei manata piruja seinälle, pelataan ensin…silti Vilpas on vahvin suosikki olemaan korisliigan hännänhuippu. Fakta on kuitenkin se, että Helsingin, Espoon ja Lapuan on pelattava nappikausi jotta tippumispeikko saadaan karistettua ja matka menee play-offseihin. Oman suolansa antaa Helsingin Seagullsien ja kestomenestyjän Espoon Hongan selkeä haastaja-asema. Näillä kahdella, ja varsinkin Seagullseilla on suurin ylisuorittamisen toivo, eli yllätys saattaa muhia, jos kauden mahdolliset ja todennäköiset lisähankinnat toteutuvat.

JOUKKUEEN POWER-RANKING SIJOITUS JA TODENNÄKÖISYYS MESTARUUTEEN

1. Bisons, Loimaa 25%

2. Kouvot, Kouvola 18%

3. Karhu, Kauhajoki 16%

4. Pyrintö, Tampere 14%

5. KTP, Kotka 10%

6. Kataja, Joensuu 8%

7. Namika, Lahti 5%

8. Honka, Espoo 2%

9. Korikobrat, Lapua 1%

10. Seagulls, Helsinki 1%

11. Vilpas, Salo 0%